söndag 12 maj 2013

Chang Mai

Jag åkte upp till den norra delen i Thailand. Långt ifrån alla fina stränder (och turister!) till Chang Mai. Oj, vilken stad! Så annorlunda. Jag fick uppleva massa fantastiskt där med både elefantridning, klappa tigrar, åka världens längsta ziplina rakt igenom skogen och dessutom se vita sällsynta apor, se vackra tempel, och (mindre fantastiskt men dock en erfarenhet) besöka en by där kvinnorna bar ringar runt sina halsar så de skall få långa nackar!

Tigerbebisar!!!!! Såååå söta!!!! 

Inte varje dag man får mata en tigerunge med nappflaska :)  Klappa på magen var ok, men att klappa en tiger på bakre delen av ryggen är = att bli tigermat!!! Det var lite adrenalin som gick igenom kroppen när man vet att de faktiskt kan attackera om man gör på "fel" sätt!!! Men sååå häftigt att få uppleva dessa imponerade djur! 


 Detta fantastiska vita tempel var en obeskrivlig syn. Hela området var byggt i vitt med en vacker trädgård runt om. Allt var så otroligt detaljrikt.                             En heldag med elefanter!!!!!

Besök i en by utanför Chang Mai......
Jag fick prova att bära en "halv" halsring som man bara knyter bakom nacken.... den var så tung! och då hade jag en halv och dessutom hälften i antal än vad de vuxna kvinnorna bar! Vilken tortyr! Mycket blandade känslor att se detta... De börjar sätta på en halsring på barnen när de fyllt 4 år. Sen fortsätter de med nya ringar ju äldre du blir... Männen tycker att ju längre hals en kvinna har desto vackrare..helt galet! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar