torsdag 23 maj 2013

Framme i Uganda

Hej då Sverige....vi syns om 1 år igen...... Fått ett fantastiskt mottagande från Watoto!!! Wow, vilken välorganiserad organisation! Allt känns jätte bra, Kampala är mycket grönare och finare än vad jag hade föreställt mig, men att se slumområden, tiggare, smutsiga fattiga barn mm, river givetvis upp en massa känslor kring ett land som har varit oerhört hårt drabbat... Men jag är lycklig att få vara här och att få vara en del av arbetet som Watoto gör för alla dessa föräldralösa barn! 


Mina fantastiska rumskamrater. Vi delar en lägenhet ihop mitt inne i Kampala. Nicky och Jvon från Usa, Emma från Australien och Steph från Kanada.

Alla underbara bebisar gör att mitt hjärta fullständigt smälter... så ljuvligt söta!!! 


Trillingar!!!! 


UNDERBAR är bara förnamnet!!!!!!

Nästan alla sköterskor som jobbar här har så otroligt fina inbakade flätor... det enda är att de ändrar sina hår hela tiden, så ibland så känner du knappt igen dem från en dag till nästa då färg, längd och utförande finns i oändliga uppsättningar. Men coola som bara den! 
Promenad dax :) 
Att inte barnen skall få växa upp i  traditionella "barnhem" innanför ett par murar är oerhört viktigt. Detta skall vara så likt ett riktigt hem som möjligt och då är det viktigt att få se den stora världen därutanför också! Här är vi på väg till ett shoppingcenter så barnen får massa nya intryck. En chokladkaka och en ljuvlig bebis....kan det bli så mycket bättre!!!!


 Vet inte vad dessa fåglar heter på svenska, men de flyger runt överallt iaf o stora som bara den.. coolt :)Bananer växer verkligen överallt...


Biljard platsen... Här samlas männen för lite spel.. ett gammalt biljardbord under ett plåttak blir samlingsplatsen. WATOTO CHURCH

En av de absolut största upplevelsen med att få komma ner hit är att besöka Watoto church. En kyrka med 20.0000 medlemmar där alla sjunger och dansar och är så obeskrivligt glada. Alla har en helt grym rytmkänsla i kroppen och rör sig så varje stel svensk blir grön av avund....haha och de vågar verkligen släppa loss! Jösses, helt underbart!  Det är en häftig upplevelse att få vara en del av detta sammanhang. Tänk att jag skall få privilegiet att få vara här ett helt år!!! Njuter av varje sekund :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar