tisdag 6 mars 2012

Uluru (Ayers Rock)

Då kom vi fram till solnedgången vid Uluru....!!!! Ett mästerverk framträder framför oss och detta berg är först brun-rött för att sedan förvandlas till ett orange-rött underverk!
Det ser obeskrivlig ut i verkligheten när en stor mega sten mitt i ingenstans förvandlas till ett eldberg! Så fantastiskt!!!!!

                  


                                                                             

Champagne och kex med dipp, serverades ute i vildmarken för att avnjuta solnedgången i rätt ögonblick när färgen plötsligt ändras...






Dag 2: Soluppgång!

Nästa dag blev det upp tidigt vid 5 for att se soluppgången som vi fick se över Uluru. Nu var vi på andra sidan av detta coola berg!



Efter soluppgangen akte vi fram till berget och nu skall vi ga runt alltihop, vilket tar nagra timmar. Vi ar dar tidigt som sagt och och tur var val det for det blir hysteriskt varmt senare. Mitt pa dagen ar har ca 40 grader.

Vi kunde daremot inte klattra upp pa Uluru da det stangs nar temperaturen overstiger 36 grader pga att det blir for riskfyllt att klattra nar det ar sa varmt...folk tuppar av helt enkelt och det ar ju inte sa sakert nar man klattrar upp for ett brant berg!

Mycket fracka urgropningar och formationer som sand och vind har skapat under aren.




Mitt under varan runda ser vi plotsligt 2 vita linjer over vagen...jag gar fram och undrar var det ar...haha det ar tusenfotingar som bildat ett langt tag!!! Alla har "hakat" fast pa den som ar framfor och det blir ett langt strack som ar pa vag nagonstans! Sa coolt! Naturen ar bra maktig!!!


















Har ar otroligt vackert!!!!!!!!!



Detta hjarta ar till alla mina nara o kara darhemma!! Saknar er!!!



Denna orange-roda fargen ar sa maktig! Gillar denna bilden :) Kontrastfargen pa de grona bladen mot det roda berget, det doda tradets siluett och givetvis det lilla hjartat som formar sig over alltihop! Har ar en grym plats!!! Ni som planerar att aka till Australien, ak hit!!!!


Dessa trad har inte gett upp....hihi
Vi skall vaxa har mitt i ett berg!



Grottmalningar fran Aboriginerna.




Sand och vatten har format berget sa att det ser ut som en jatte stor vag. Riktigt haftigt. Har inne hade Aborginerna sin "skola" dar de larde barnen om hur man overlevde har ute. De har stora kunskaper om alla vaxter och jakt.






Stoooor svart odla!

Fargerna har ar helt fantastiska!!! Fran ljusgrona toner till den bla himlen...I LOVE THIS PLACE!!!!!


En riktigt stor hojdpunkt var mitt under vandringen sa kom plotsligt tusentals limegrona underlater i en jatte flock! Det var sa maktigt att se dessa grona faglar mot det roda berget. Alla hade samma farg sa det skimmrade som en jatte stor gron flygande matta! Helt grymt! Jag ar sa lycklig over att fa se sa maktiga saker i naturen pa helt fantstiska platser! Hur kan sa manga manniskor inte forsta att det finns en Gud som har skapat allt detta!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar