torsdag 9 februari 2012

Frazier island

Varldens storsta sando finns har pa ostkusten i Australien... Ett maste om man ar har ar att aka dit och kora 4-hjulsdriven bil i all sand, lera och milslanga strander!



Jag som alskar att kora bil, sa givetvis var detta aventyr super kul!!! Lera overallt pga allt regnande... (ar har i varsta regnperioden tyvarr... sa det regnar rejalt!) Det gallde att kora med ratt teknik sa man inte korde fast! Man slirade som bara den och fick kora varsta rallyt...hehe...me like!! :)

Mil efter mil pa standen...aven dar slirade man pga av all los sand som ibland bara dok upp.


Denna o har otroligt manga djur.... och dessutom vissa farliga..hm...kandes ju sadar att veta att det fanns sa manga giftiga djur har, men denna odla ar iaf helt ofarlig aven om han var gigantiskt stor! Va ca 80 cm lang!

Sjoar som hade kristallklart vatten... fatta hur fint det hade varit om solen lyste!



Detta va det vidrigaste jag sett och jag bara maste visa en bild (forlat Emelie) men denna GIGANTISKA spindel var pa en av toalett vaggarna!! Fruktansvart!


Hopp innan vi springer ner for sandkullen rakt ner i vattnet!  Det gar typ inte att stoppa sa brant sand dyna som var rakt ner i en sjo..kul!




det obligatoriska hoppet pa stranden...ett...tva..

Hopp!!!

med tvist ;)



Vi kom fram till ett skeppsvrak...jatte frackt!










Som sagt, denna o har manga djur daribland dingos. Denna kom fram jatte nara oss sa jag lyckades fa denna coola bild! Han ser ju typ livsfarlig ut!! Men sa ar det ocksa en asiatisk varg som de tog in till Australien och som vissa av urbefolkningen anvande...) Tyvarr sa far man verkligen akta sig da de kan bita dig, sa man far inte ga sjalv har..




Manga vackra strander!

Naturliga pooler som bubblar av allt skum fran havets vagor. Haftiga att bada i tills himlen fullstandigt vrackte ner ett jatte osregn....

vara "sma" bilar darnere...



Otrolig regnskog som vaxer direkt fran sandgrund. Traden hade jatte rotter som blev nastan som en vav.


2 dagar med 4-hjulsrally och sova i regnskog med miljoner olika ljud fran alla djur var en upplevelse, men tyvarr alldeles for manga ackliga djur och insekter for att njuta fullt ut. Har aldrig sett sa mycket stora spindlar och odlor mm som finns overallt...hm.. det va tom stora rattor i varat rum for nagon hade glomt att gomma ett kakpaket (det va inte jag, aven om man kan tro att kakpaketet lat som att det va mitt!!!hihi) jag flog upp i en vaningsang och hoppades att nagon skulle radda mig bort fran rattorna...tog en bra stund innan vi tjejer vagade ga ner...killarna "latsades" att de inte va radda, man de va nog mer radda en oss...haha. (de vagade inte anns ga in pa toalettena pga av alla stora spindlar, de va fegare en oss)
Va glad att lamna detta stalle aven om det va en kul upplevelse pa manga satt, men med tyvarr osregn nastan konstant...



1 kommentar:

  1. wha! COOOOOLT

    men alltså jag hade gått hem när den spindeln dykt upp...bokstavligen gått HEM!!

    http://www.louisealexandersson.se/2012/02/12-02-12/

    SvaraRadera