söndag 2 juni 2013

Watoto babyhome

Watoto church startades av Marilyn och Gary Skinner, 2 fantastiskt drivande människor som gjort ett imponerande arbete här i Uganda. De har byggt upp en kyrka med mer än 20.000 medlemmar och räddat livet på 1000-tals barn genom Watoto childcare. Förändrat livet för kvinnor genom living hope, byggt upp 3 barnbyar med hem och skolor för föräldralösa barn.

Jag har nu varit på babyhemmet i 1 månad och jobbar inne i Kampala. Watoto har 3 st babyhem och jag kommer förhoppningsvis att få möjligheten att jobba på alla 3 om jag har tur... är alltid intressant och spännande att få komma till nya platser och situationer.

De är många känslor att få slängas in i en helt ny kultur med så oändligt mycket behov och så stor nöd som man möts av här.. att dagligen få höra nya upprivande historier om hur barn har övergivits, slängts ner i floden i sopsäckar, hittats på soptippen, övergivits på sjukhus eller t.o.m hittats i toaletter i ett desperat försök att spola ner en nyfödd bebis....
Det går inte att sätta sig in mammors och barns förtvivlade situationer som man möter härnere. Hade bara en av dessa händelser hänt i Sverige hade det varit på varenda löpsedel! Här blir barn övergivna varje minut.....

Men att få vara med att se hur dessa barn blir räddade och se hur de förändras till det bättre framför ögonen på en är obeskrivligt. Vi fick in en 3 årig flicka för 2 veckor sedan, som var så undernärd att hon bara vägde 5 kg! Helt apatisk och tom i blicken. På bara några dagar kunde man se hur hon förändrades och ögonen fick liv igen. Nu har hon gått upp 2 kilo, skrattar och leker med de andra barnen. Obeskrivlig lycka att se hur denna tjej börjar få livet tillbaka.

Att få krama om dessa små underverk och att ge dem kärlek, mat, kläder, torra blöjor, natta dem till sömns, leka och busa, bada dem, sjunga och skratta och bara ge ännu mer kärlek är en obeskrivlig lycka!!! Jag är så tacksam att få vara en del av detta arbete som görs för alla dessa barn. Varje dag är en gåva!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar