tisdag 11 oktober 2011

Lama och Coca tea

Upp i bergen och rejala hojder!!! Vi va uppe pa 5900 m hojd och kande rejalt att luften blev tunnare och minsta anstrangning var som att den lilla kondition man har var som bortblast!!
Massa fria lama djur strosa overallt och kvinnor i otroligt vackra klader salde handgjorda saker i akta lama ull. De finns manga olika lamadjur bla Alpaca som ar den "lurvigaste" och sotaste av dem alla. De mesta som stickas och vavs ar i Alpacaull. Manga resturanger serverar givetvis Alpacakott och det ar riktigt gott!!


Denna jatte sota tjej fick lite godis av mig....




Jag fick prova att mata denna lama med nappflaska :)


Sa fantastiska klader!!





Lama....alla ar vita utom denna sotnosen som ar ensam svart....



Olika lamadjur. Lama Ch´aku, Alpaca, Guanaco, Vicuña




Eftersom vi nu borja nara oss hogsta punkten over havet fick vi testa att dricka coca tea... olagligt i alla andra lander i Syd Amerika, men har odlads det for fullt....haha maste ju testa. O sa klarar man nivaskillnaden battre!! ;)






 Har nar vi hogsta toppen. Eftersom det ar det hogsta berget sa staplade man forr stenar for att offra till bergets gud. Man ser dessa sten staplar sa langt ogat kan na....miljoner hogar.



Forsaljning givetvis aven har uppe pa hogsta toppen...




Nu har vi kommit fram till Coporaque i Colca Canyon. Tidigt imorgon skall vi aka och titta pa kondorer som flyger har i bergen!



Har ar varat hotell...sa mysigt stalle!


Vi har en egen lama dessutom...hihi


 Slappa efetr en lang dag ar inte helt fel... den hoga hojden gor att vi ar fullstandigt slutkorda!


4 kommentarer:

  1. Va mysigt att få mata med nappflaska! Såg helt underbart ut! & de där supermysiga hotellet va nog ett av dom sötaste husen jag har sett! Jag förstår att du inte längtar hem ;) Okej sen undrar man ju självklart.. Hjälpte teet? ;) Haha! Puss

    SvaraRadera
  2. Nja, Emelie jag vet inte hur mycket teet hjalpte for vid minsta anstangning vad man helt fardig med hjartklappning!!! Men manga blir sjuka nar de kommer upp pa en hojd pa nastan 6000 m over havet och dessutom pa en dag som vi gjorde sa teet kanske hjalpte mer an vad jag vet!! For jag blev inte sjuk iaf ...O det va kul att ha fatt prova... ;)

    SvaraRadera
  3. Jösses vilken resa du gör, vilka platser vilka människor vilka upplevelser. Helt fantastiskt!!!
    Nu lämnar du kvar teet där va ;)

    Kram

    SvaraRadera