tisdag 25 oktober 2011

Cusco!!!


Cusco- som var centrumstaden for Inkafolket. Denna vackra stad ar jatte mysig att strosa omkring i runt alla sma grander, hitta alla torg med fantastiska katedraler och vackra kyrkor overallt. Massa marknader overallt och aven turister! haha, de flesta som skall till Matchu Pitccu stannar har.


  Katedralen i Cusco




 Det ar manga parader med barn som har klatt upp sig i olika traditionella drakter. De spelar och dansar och ar verkligen jatte duktiga!!









 Detta ar en vanlig syn i Peru. Du kan valja vilka frukter du vill och de gor vilka olika sorters milkshake du onskar... :)

 Snacka om sterarin... visst ar det frackt!!

 Mums....hihi....choklaaaaaad!!!








Denna sten ar den mest beromda i alla murar som finns i Cusco och i Inkariket da den har 12 horn. Stenen ar sapass perfekt uthuggen att det inte enns gar att ta ett rakblad emellem stenarna. De va ratt grymma de dar Inkamanniskorna!




Kvinnor som vaver och stickar finns overallt. De ar sa otroligt snabba sa du knappt ser fingrana! Fantastiska hantverk!














Cusco by night... :)




Hall i er nu, men detta ar ett marsvin!!!!!!! En delikatess har i Peru....hm..... den severas helgrillad med huvud, fotter o klor!!!! Kanns inte riktigt ratt att ata ett husdjur!!!! Speciellt nar man far det serverat pa detta satt.....men vi prova ju saklart!
Vi har aven atit Lama. Men den kom inte in hel iaf! Haha!!


 De ar fantastiska pa att servera fracha jouiser i alla dess frukter o smaker :)

1 kommentar:

  1. USCH! De där med marsvinet det hade jag nog haft svårt för... men va de gott eller? Ser ju bara allmänt obehagligt ut när det ligger så.. =P

    SvaraRadera