onsdag 12 oktober 2011

Matchu Picchu!!!!
Antligen har vi natt fram till Matchu Picchu som ar ett av varldens 7 underverk och jag forstar verkligen varfor!!! Helt fantastisk upplevelse att fa se denna Inkastad som varit gomd i bergen under sa lang tid. Detta va Inka manniskornas "lantstalle" som inte enns alla av Inkafolkets egna visste om (vilket va valdigt tur da Spaniorerna ockuperade Peru och har farstort storre delen av alla Inka byggnationer, men de hitta aldrig Matchu Picchu darfor finns detta bevarat)
De va de finaste och de hogsta i herakin som bodde har och larde ut det basta av arkitektur, vilket va deras specialite´. Alla stenar ar perfekt uthuggna och vi forundras an i dag hur de kunde hantera att bygga sa perfekt passform. Hela staden har en otrolig tanke bakom all byggnation och vilka vaderstrack allting placeras i och var allt ligger i dessa branta stup som ar runt omkring. Enormt hoga berg omringar staden och du ser inte ofta topparna da det ar moln runt dessa. Vyn ar fantastisk vilket hall du an tittar at!!


Kolla in hur stenarna runt om berget ar uthuggna.


Huayna Picchu

Huayna Picchu ar berget som man ser mitt emot Matchu Picchu staden. Vi skulle givetvis klattra upp alla dess miljoner trappsteg upp till toppen!!! Och det va inga daliga trappsteg da manga va valdigt hoga! Sista biten fick vi aven tranga oss igenom en smal grotta och klattra for att na toppen. Jag va helt slut, men det va latt vart det for oj, vilken utsikt det va daruppe!!!! Se hela Matchu Picchu langt darnere och vara uppe pa ett berg som har jatte branta stup at alla hall! Grym kansla!Miljader trappsteg...pust..svettigt varre
Jag klara det!!!! hehe


Matchu Picchu langt darnere...

4 kommentarer:

 1. Stå gärna & hoppa precis brevid ett stup! Ser ut som det var en riktigt häftig upplevelse :) !

  SvaraRadera
 2. Kul när även du är med på kortan :) Så vi inte glömmer hur du ser ut =) Vad är det du har för rött band runt handleden? 160 dagar kvar nu, saknar dig!!

  SvaraRadera
 3. En milstolpe på din resa!! Nästa häftiga upplevelse blir utflykterna på Titicacasjön. Fortsätt att njuta av dessa färglada människor och fascinerande miljöer.

  SvaraRadera
 4. Vad ska man säger.Värje ny dag verkar var mer fantastisk än dagen innan.Wow!

  SvaraRadera