tisdag 25 oktober 2011

Lake Titicaca

Idag sa borjade dagen med cykeltaxi ner till Lake Titicaca dar varan bat vantade pa oss for att ta oss ut till olika oar.




 Forsta on vi landar pa ar Toquile Island...






2 hjartan stenar :)



Har at vi lunch och hade fantastisk utsikt!!

 Alla pa on har olika mossor som betyder olika. Kvinnor med roda trojor ar gifta och kvinnor med ljusa farger ar singlar...(praktiskt sa man ser pa langt hall om nagon ar upptagen eller inte...hihi) Dessa mossor gor mannen sjalva och det tar flera manader innan de ar klara, da det ar ett hantverk utover det vanliga!! Nar en man har hittat en kvinna som han blir fortjust i maste han visa sin mossa for kvinnans far som gor "vattentestet". Mossan maste vara vavd sa bra att den inte slapper igenom vatten. Ar den desssutom mycket fint detaljerad sa far mannen "godkant". Da far det unga paret prova att bo ett ar ihop for att testa om det fungerar att leva ihop innan de gifter sig.
Mannen som har dessa mossor pa sig har luvan at hoger eller vanster for att visa om de har en fastmo eller ar singlar....( praktiskt aven har att se hur nagon ar gift, ar intresserad eller ar forlovad med nogon!)

Guiden som berattar om Toquile Islands historia kring alla dessa olika mossor alla mannen bar.



Natsa o vantade var sin familj som vi skulle fa bo hos och ata missag pa kvallen. De tog emot oss med en liten orkester sa hela on horde att vi hade kommit....
 Kvallen borjade med att vi spelade fotboll mot lokalbefolkningen och vi fick givetvis spo som bar den!!!

 Sedan dansuppvisning.....

 Haha....sedan fick vi klader och det va varan tur att dansa!!!! Hur kul som helst!!!











1 kommentar:

  1. Va roligt det med kläderna & dansen! Å va söta alla barnen va =)

    SvaraRadera