måndag 2 januari 2012

Nya Zeeland

Nu har jag kommit till en ny kontinent och allt kanns valdigt likt hemma om man jamfor med Syd Amerika som jag nu varit i 2 manader. Alla pratar engelska, vilket underlattar en hel del!! Butiker, vagar och annat ar likt hemma och har ar inte trafiken livsfarlig som den var i Syd Amerika. Jag har daremot fatt kora vanster trafik vilket var svarare an va man tror, da det blir helt knas att man maste tanka sig for hela tiden nar man skall kora i vissa korsningar...haha, men det var en rolig erfarenhet aven det :)

Jag landade i Auckland forst dagen (det regnade tyvarr) och bokade en bussresa med Magic bus dar man kan hoppa av och pa bussen som man vill genom hela Nya Zeeland. Man traffar aven massa nya manniskor som reser samma vag och som man hittar pa saker med. Andra dagen var vi 5 personer som hyrde en bil tillsammans och akte runt i Coromandel mm och titta pa massa fint. Dagen efter hoppade vi pa bussen igen och akte vidare till nasta stad.

Auckland fran Sky tower

Detta ar bungyjump landet nr 1 sa givetvis sa kunde man hoppa aven har uppifran... Har ar fosta killen pa vag utfor :)


Nu bar det av till nya resemal i ett nytt fantastiskt land... ser fram emot 1 manad har pa Nya Zeeland!!



Nu borjar resan utanfor staderna och njuter for fullt av Nya Zeelands vackra landskap!!!



Detta trad blommar med sina vackra roda blommor precis till jul! Var ju bra tajmat av naturen!

Kanns ju tryggt i detta jordbavnings drabbade land...hehe


Tradgardarna har ar overfulla med vackra buskar och blommor! I LIKE



Cathedral Cove utanfor Whitianga. Tyvarr hade vi inte sa bra vader nar vi var har, men det var vackert iaf. men klart fargen pa vattenet blir inte lika turkost nar det regnar och ar molnigt...












Vi akte vidare till Hot water beach, vilket var en jatte haftig upplevelse. Vi fick vanta till kvallen da det blev lagvatten, sen hyr man en spade och graver en grop sa nara havet som mojligt. Under denna plats ligger varma kallor som fyller gropen med varmt vatten som man sedan badar i! Vattnet som kommer upp ar kokande hett sa man kan inte grava for djupt och det var t.o.m skont att havets kalla vagor blandade sig ibland med det jatte varma vattnet. Det va hur kul som helst att grava fort en grop for att sedan hoppa i och uppleva detta varma vatten. Men man brande rumpan ibland...haha.... om man gravde lite mer sand med handerna sa kunde man traffa en varm kalla som hade super hett vatten... sa man fick vara forsiktig. Jatte coolt och valbehovligt efter en kall dag i regn och blast!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar