onsdag 2 november 2011

Bolivia Salt Desert Uyuni

Nu har jag kommit till Bolivia 16 oktober. Borjade med 2 dagar i La Paz dar allt va stangt forsta dagen for att de hade valdag! De stanger affarer och inga restauranger far servera alkohol... Vi at lunch pa ett stalle o nagra i gruppen ville ha en ol till maten...haha De va tvungna att gomma flaskan eller glaset under bordet! Senare pa kvallen skulle vi ha fest for att nagra i gruppen avsluta sin resa har och likasa reseledaren sa vi va pa en restaurang dar de va tvungna att lasa dorren for att de severade alkohol trots valdagen...haha. Dagen darpa va det som en helt annan stad da det va miljoner affarer overallt och fullt av liv. Annars va inte La Paz nagon hojdare utan vi akte vidare till det beromda Salt oknen. Hojden ar hog och kylan pataglig, men wow vilket stalle!!!! Helt otroligt haftigt med en oken av salt. Kaktusar som ar mer en 9 m hoga!







 Vi fick komma till en liten by som tillverkade salt fran saltoknen. Den torkas forst over eldstader. Sedan tillsetts jod.


Har jobbar familjen med att potionera saltet i pasar..... aven barnen jobbar hart!















Varat lunchbord...ett stort saltblock!










Snacka om mega kaktusar!!!


Efter att ha varit i Salt desert hela dagen fick vi komma till varat hotell som givetvis var byggt av salt!!! Allt va gjort av salt! Vaggar, sangar, golv, mobler!! Jatte frackt :)





2 kommentarer:

  1. GRYMMA KAKTUSAR!! Shit va stora! Taggarna måste ju vart som ditt pekfinger typ ;)

    SvaraRadera
  2. Det är så kul att läsa om dina strapatser =) fruktansvärt avis över att du får se så många platser jag läst om och själv gärna vill se... ;)
    Hoppas att du mår bra och e rädd om dig.
    Kram

    SvaraRadera